menu horizontal

menu horizontal2

menu horizontal3

Rabu, 30 Disember 2015

CARA MULAKAN PELABURAN EMAS FIZIKAL PUBLIC GOLD


Cara memulakan pelaburan emas public gold dengan daftar percuma menjadi ahli Public Gold online atau beli emas minima RM100 atau 1g emas

Langkah pertama untuk memulai pelaburan emas iaitu persiapan minda dan ilmu pengetahuan mengenai emas, jenis-jenis emas, perbandingan syarikat emas terbaik dan teknik atau strategi dalam pelaburan emas fizikal. Perkara pertama sebelum menceburi pelaburan emas dinar dan perak adalah persiapan ilmu pengetahuan mengenai emas dan persiapan minda atau mental dan dalam pelaburan emas.

Perkara utama yang harus di ketahui sebelum melabur emas fizikal adalah :
1. Persiapan ilmu pengetahuan mengenai emas. Pelabur emas mestilah mengetahui mengenai jenis-jenis emas serta ketulinan emas dan sebagainya.
2. Memilih syarikat pelaburan emas terbaik, kukuh dah sah mendapat kelulusan bank Negara Malaysia dan syarikat yang dapat memberikan harga emas termurah, spread harga emas terendah agar pelaburan akan memprolehi keuntungan. Klik PERBANDNGAN HARGAEMAS DI MALAYSIA
3. Pelaburan emas fizikal jongkong emas, syiling dinar emas atau jongkong perak adalah pelaburan jangka masa sederhana dan panjang. Ia akan menguntungkan pelabur dalam jangkamasa sederhana atau jangka masa panjang dan mesti bersabar kerana harga emas sentiasa naik atau turun. Namun begitu pelabur emas juga dapat mengaut kuntungan dengan teknik pelaburan emas jangka pendek.
4. Pelaburan emas fizikal yang sah tidak menjamin pendapatan tetap setiap bulan. Jika ada syarikat pelaburan emas yang memberi pulangan yang tetap, mnawarkan pulangan lumayan, memberi surat kontrak beli emas tanpa memberi jongkong emas atau harga emas terlalu murah…jauhi kerana itu mungkin skim pelaburan emas yang boleh menyebabkan pelabur kerugian..
5. Sifat harga emas adalah turun naik tetapi di dalam jangka masa panjang harganya akan bergerak naik. Sila semak graf sejarah harga emas klik di www.kitco.com
6. Perbanyakkan ilmu mengenai pelaburan emas. Semakin banyak ilmu yang dipelajari maka menjana pendapatan dengan emas akan menjadi lebih mudah. Ilmu yang terbaik adalah dari pengalaman kita sendiri, jadi mulai dahulu dan selepas itu ilmu akan datang melalui pengalaman, pembacaan,bertanya dan sebagainya.
7. Pelaburan emas sebenar adalah selamat. Pelabur emas fizikal tidak akan rugi walaupun harga emas turun selagi tidak menjual emas anda. Sejarah membuktikan harga emas akan naik dalam jangkamasa panjang sebab itu nenek moyang kita dahulu menyimpan emas.
8. Pelaburan terbaik adalah pelaburan jongkong emas dinar dan perak kerana pelabur dapat memanipulasikan jongkong emas dinar menggunakan pelbagai teknik pelaburan. Kelebihan pelaburan emas fizikal adalah boleh dimanipulasikan dengan teknik tertentu.

Langkah pertama melabur emas adalah dengan mula daftar percuma untuk membeli emas dinar atau perak sebagai tapak permulaan melabur emas. 


Langkah permulaan melabur emas dengan mula daftar percuma dan beli emas untuk jadi ahli public gold atau mula membeli emas melalui Program GAP (Gold Accumulation Program) dengan hanya modal permulaan RM100 terus menjadi ahli public gold tanpa dikenakan apa-apa bayaran yuran atau yuran hangus. Pelaburan emas public gold Malaysia adalah pelaburan emas fizikal dengan membeli emas fizikal public gold dan menyimpan emas sebagai pelaburan yang menguntungkan dalam jangkamasa sederhana atau jangkamasa panjang sebagai pelindung harta dan mengelak kebocoran wang.

CARA MEMULAKAN PELABURAN EMAS FIZIKAL PUBLIC GOLD :
Terdapat 4 cara memulakan pelaburan emas fizikal public gold :

1. CARA PELABURAN EMAS FIZIKAL BELI EMAS TERUS DAPAT EMAS ONLINE
Langkah pertama memulakan pelaburan emas fizikal dimana perlu daftar percuma online untuk menjadi ahli public gold. Daftar percuma untuk menjadi ahli public gold tanpa dikenakan apa-apa bayaran atau yuran hangus. Daftar percuma sekarang untuk menjadi ahli public gold bagi memulakan pelaburan emas fizikal public gold dengan hanya 2 langkah seperti di bawah :

1. Layari website public gold KLIK DAFTAR PERCUMA AHLI PUBLIC GOLD 
Harga emas dan perak terkini yang berubah setiap 20 minit akan dipaparkan secara otomatik. Klik LOGIN dan klik REGISTER untuk daftar ahli percuma untuk memulakan pelaburan emas fizikal public gold seperti rajah di atas.
2. Tulis maklumat diri untuk pendaftaran dengan betul seperti nama penuh, nombor kad pengenalan, alamat emel dan nombor telefon bimbit. Pilih cawangan public gold yang diminati (preferred branch) atau cawangan public gold berdekatan daripada 18 cawangan public gold seluruh Malaysia dan Singapura.


Pada ruangan Introducer, tuliskan 001425 dan klik Check Introducer dan klik OK pada pop up Valid Introducer yang muncul. Terpapar dealer public gold yang sah MOHD ZAIDI JUNUS. Seterusnya tulis password anda dan akhir sekali klik SUBMIT. Selesai mendaftar percuma ahli public gold.

Setelah mendaftar percuma, boleh membeli emas bila-bila masa sama ada setelah harga emas rendah atau apabila wang mencukupi dengan melayari website public gold dan klik LOGIN. Tuliskan USERNAME dengan nombor kad pengenalan anda, password anda, tanda centang/tick pada I am human dan klik LOGIN. Harga emas yang di papar di website public gold adalah telus mengikut harga emas dunia yang berubah setiap 20 minit. Maklumat cara membeli emas secara online 24 jam sehari klik CARA BELIEMAS PUBLIC GOLD.

Pembelian emas secara beli emas terus dapat emas ini membolehkan anda mendapat emas fizikal yang dibeli di CAWANGAN PUBLIC GOLD BERDEKATAN setelah membuat pembayaran emas yang dibeli secara online (lock harga beli emas).
Pembelian emas sekaligus minima RM30,000 melayakkan pembeli emas public gold terus menjadi dealer public gold tanpa yuran atau kos tersembunyi. Ini adalah keistimewaan public gold iaitu boleh menjadi pengedar emas atau dealer public gold tanpa dikenakan yuran hangus, hanya perlu beli emas RM30,000 ke atas sahaja. Lihat CARA MENJADI DEALER ATAU PENGEDAR EMAS PUBLIC GOLD untuk membeli emas terus menjadi pengedar emas public gold.

TIPS PELABURAN EMAS FIZIKAL : 
Jika modal untuk membeli emas melebihi RM700 atau sekurang-kurangnya dapat membeli emas 1 dinar 24K LBMA tanpa GST, lebih baik dan murah dengan membeli emas terus dapat emas seperti cara di atas. Contoh, Harga gold bar 1 gram 24K LBMA bebas gst melalui cara BELI EMAS TERUS DAPAT EMAS ialah RM200, tapi harga emas gold bar 24K LBMA bebas gst melalui program GAP LEBIH MURAH hanya RM160 sahaja. Jika modal pelaburan kecil, lebih baik dan murah dengan membeli emas program GAP seperti cara di bawah dan paling baik adalah menjadi pelabur emas serta pengedar emas public gold iaitu dengan membeli emas sekaligus minima RM30K terus dapat jadi dealer public gold.

2. CARA PELABURAN EMAS PROGRAM GAP
Program GAP  ( gold accumulation program ) public gold adalah program kumpul emas fizikal modal kecil pertama di Asia. Program GAP adalah mirip akaun emas bank dimana pelabur emas boleh beli emas modal rendah minimum RM100 atau membeli jongkong emas 1 gram 24K, tambah belian emas dan kumpul gram emas yang di beli dalam akaun GAP dan boleh mengeluarkan gold bar 24k, emas dinar 24k atau emas perhiasan 916 tanpa cukai gst di cawangan public gold berdekatan.

Langkah pertama memulakan pelaburan emas program gap ialah dengan membeli emas minima RM100 TANPA PERLU DAFTAR ONLINE. Hanya ikuti sahaja 2 langkah di bawah terus terdaftar jadi ahli Public Gold tanpa yuran hangus, hanya beli emas 24K atau emas 999.9 public gold.

1 : Rujuk harga emas harian GAP di http://www.publicgold.com.my. Harga emas GAP ( Gold Accumulation Program) berubah sekali sehari iaitu berubah setiap pukul 12 malam mengikut harga emas antarabangsa.


Masukkan wang/transfer/cash deposit/bank in mengikut harga emas harian GAP ke akaun Public Gold berikut :
Nama Akaun : PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD
Maybank bernombor : 5571-3923-8048 atau
Public Bank bernombor : 3167-52-0833
Attach atau ambil gambar resit pembelian emas/ bank in/transfer untuk dihantar ke whatsapp public gold berserta maklumat seperti dibawah.

2 : Hantar mesej SMS atau Whatsapp Ke 017-4866 916, RESIT PEMBELIAN EMAS dan MAKLUMAT berikut seperti dibawah dengan menyertakan maklumat pembayaran, maklumat diri berserta nama dan kod introducer :


contoh,
Tuliskan dan hantar ke 017-4866 916

PG NEW BELI GAP RM168 (30/10/2015 & 11:53:41)
Nama Penuh :
Nombor Kad Pengenalan :
No. Telefon :
Emel :
Item pembelian : BELI GAP RM168
Nama Introducer : MOHD ZAIDI BIN JUNUS
Kod PG Introducer : PG001425
Disertakan :
Resit pembelian emas GAP

SELESAI…MUDAH MENJADI AHLI PUBLIC GOLD DENGAN MEMBELI EMAS PROGRAM GAP BAGI MEMULAKAN PELABURAN EMAS FIZIKAL.
Selepas mesej SMS atau Whatsapp di hantar, pihak public gold akan menghantar penyata pembelian GAP berserta kod pg ahli public gold melalui sms dan emel dalam tempoh 24 jam.
Sebagai langkah keselamatan  optional, tak buat pun tak apa dengan menghantar emel slip bayaran dan maklumat anda serta introducer ke gap@publicgold.com.my. Namun jika menghantar maklumat pembelian emas melalui sms, emel perlu di hantar kerana sms tidak dapat menghantar imej atau resit pembelian emas.
Klik CARA MEMBELI EMAS 1 GRAM PROGRAM GAP PUBLIC GOLD untuk maklumat lanjut, panduan tambah pembelian emas online dan maklumat tentang program GAP public gold.

3. CARA PELABURAN EMAS FIZIKAL BELI EMAS TERUS DAPAT EMAS MELALUI DEALER PUBLIC GOLD :
Hubungi pengedar emas sah public gold melalui whatsapp 019-9185593 untuk daftar lock harga beli emas untuk anda.

Langkah-langkah nak mula melabur emas dan menjadi pelanggan public gold atau pengedar emas public gold adalah :

i). Tengok harga emas semasa public gold dengan KLIK KE WEBSITE PUBLIC GOLD yang berubah setiap 20 minit mengikut harga emas antarabangsa. Harga emas fizikal public gold terdiri daripada jongkong emas atau gold bar emas 999.9% atau 24K LBMA bebas gst, syiling dinar emas 24K lbma bebas cukai gst, jongkong perak taanpa cukai gst, jongkong emas BungaMas kena cukai gst, gold bar Tai Fook, jongkong emas Flexibar dan barangan kemas emas 916.

ii). Pilih jenis produk emas public gold yang anda kehendaki dan hantar SMS/WHATSAPP kepada saya Mohd Zaidi Junus 019-9185593 dengan menyertakan :
NAMA PENUH ANDA, NOMBOR KAD PENGENALAN, NOMBOR HANDPHONE, EMEL , JENIS EMAS YANG MAHU DIBELI dan CAWANGAN PUBLIC GOLD TERDEKAT ANDA untuk anda bayar dan ambil stok emas anda tersebut. Saya akan lock harga beli emas tersebut untuk anda dan daftarkan nama anda sebagai ahli public gold dimana pun anda berada kerana public gold mempunyai cawangan seluruh negeri dalam Malaysia.

4. CARA PELABURAN EMAS FIZIKAL BELI EMAS TERUS DAPAT EMAS DI CAWANGAN PUBLIC GOLD.

Kunjungi 18 CAWANGANPUBLIC GOLD TERDEKAT untuk daftar dan beli emas public gold. Anda juga boleh daftar serta membeli emas public gold atau mendaftar beli emas GAP otomatik menjadi ahli/pelanggan public gold dengan pergi terus ke cawangan Public Gold berdekatan anda. Maklumi kakitangan public gold bertugas dan tulis pada borang ahli :
Nama Introducer : MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan
No. Kod PG Introducer : PG001425.
semasa mendaftar beli emas secara terus atau membeli emas program GAP.

Mulakan pelaburan emas dengan menyimpan emas fizikal sebagai perlindungan harta, insuran diri dan mengelak kebocoran wang sebagai langkah berjimat cermat dalam keadaan ekonomi yang tidak stabil, kejatuhan nilai wang ringgit malaysia dan kos hidup yang semakin meningkat. Maklumat lanjut tentang pelaburan emas public gold, Whatsapp 019-9185593 , Mohd Zaidi Junus ( PG001425) Master Dealer Public Gold.

Nilai Wang Semakin Rendah Sedangkan Nilai Emas Semakin Tinggi.

0 ulasan:

Catat Ulasan

sila ulas