menu horizontal

menu horizontal2

menu horizontal3

GUEMAS PELABURAN EMAS FIZIKAL PUBLIC GOLD

Blog Title
MENGENAI ZAIDI GUEMAS KELANTAN
NAMA : MOHD ZAIDI BIN JUNUS
TARIKH LAHIR : 20.03.1972
ALAMAT : BACHOK, KELANTAN
PEKERJAAN : CIKGU KIMIA DAN MATEMATIK
TEMPAT KERJA : SMK KANDIS
KERJA SAMPINGAN : Master dealer Public Gold, Perunding Amanah Public Mutual, Pengasas GU AWA 593 dan sebagainya.
TEL/SMS : 019-9185593 / 012-9861593
EMAIL :guzacs593@yahoo.com

KATA IKHLAS ZAIDI GUEMAS MENGENAI PELABURAN MAS PUBLIC GOLD
Ambo adalah Zaidi, dok di Bachok, Kelantan. Start berjinak-jinak dengan emas pada bulan Jun 2010 dan mengetahui maklumat hanyalah melalui internet. Lepas tu gi dengar ceramah En.Shukor di Public Gold Kota Bharu. Pada masa tu Pejabat Public Gold cawangan Kelantan baru dibuka, carpet pun baru pasang dan ada hanya beberapa buah kerusi. Kawe jadi dealer Public Gold pada bulan Ogos 2010 setelah buat analisa dan yakin dengan pelaburan emas dan Public Gold. Sebenarnya kawe adalah Perunding Unit Amanah Public Mutual,Pelaburan Wang tetapi lebih YAKIN kepada Pelaburan Emas kerana :
Emas semakin tinggi nilainya sedangkan wang semakin rendah nilainya, Lo ni 10 rial skali gi make yah..
Pelaburan emas tiada cukai keraajaan atau kos pengurusan, kita lah Pengurus Pelaburan, Kito buleh agok bilo emas turun, jadi beli maso hargo rendah.
 Emas adalah kalis inflasi dan selamat, Emas tok serupo duit, buleh di niaga secara maya jadi risiko adalah tinggi.
 Emas adalah aset yang terunggul dima ia dikenali dan bernilai oleh seluruh umat manusia. Bawak la emas kemana-mana seluruh dunia, ianya adalah bernilai dan laku, hinggakan penduduk di syurga pun memakai emas.
Emas tidak boleh dimanipulasikan iaitu tidak boleh dicipta seperti tanah. Jado permintaanya semakin tinggi. Berbeza dengan pelaburan tanah,,modal pelaburan tanah adalah besar dan susah dibahagi-bahagikan sedangkan pelaburan emas mudah dibahagi-bahagikan. Nak bagi ko anok-anok pun senang..tak akan baloh…
 Emas mempunyai banyak kegunaannya dalam dunia kini seperti cip computer, handphone dan sebagainya.Ini menyebabkan permintaan terhadap emas akan meningkat dan seterusnya harga emas akan terus meningkat. Jadi marilah kita sama-sama melabur dalam pelaburan emas untuk mengandakan keuntungan demi masa depan…tel atau sms kawe selaluh…..”

MENGENAI PUBLIC GOLD DAN TESTIMONI ZAIDI
Public Gold adalah syarikat tempatan pertama Malaysia yang menjual dan membeli emas secara online dan sistem  “lock harga” 24 jam di internet atau SMS  mengikut harga emas dunia membolehkan kita membeli emas pada harga rendah dimana sahaja. Emas Public Gold mempunyai sijil dan dijamin ketulenan dan beratnya.  Pelaburan emas   selamat, kalis inflasi dan lebih menguntungkan berbanding pelaburan wang. Saya menjadi dealer Public Gold pada bulan Ogos 2010, harga emas pada masa itu 20g berharga RM 2705, 1 dinar RM559, pada 6 dis 2010 harga 20g ialah RM 3250 dimana peratus kenaikan adalah 20.1% dalam 5 bulan. Wang semakin turun nilainya tetapi nilai emas semakin meningkat. Pelaburan emas adalah pelaburan untuk masa depan. Betul lah pepatah orang tua-tua “masa itu emas” bukan “masa itu wang” menunjukkan emas berharga seperti masa dan tidak ditelan zaman. Peluang keemasan adalah berharga seperti emas, rebut peluang keemasan dengan pelaburan emas

PUISI ZAIDI GUEMAS KELANTAN
AMBO SELAMO INI DAN KINI
“Selamo ini ambo telah mengajar emas dalam kimia dan graf dalam matematik,
Kini ambo pengedar emas dan mengkaji graf emas secara sistematik”
“Selamo ini ambo melabur dalam pelaburan wang dan dana,
Kini ambo melabur dalam pelaburan emas Public Gold dan Public Dinar.”
“Selamo ini ambo tiada impian pasti,
Kini ambo ada impian didalam hati.”
“Selamo ini ambo melayari internet dan tengok entah apa-apa,
Kini ambo melayari internet dan tengok emas punya harga.”
“Selamo ini ambo di Public Mutual sebagai Perunding Dana Amanah,
Kini ambo di Public Gold sebagai Master Dealer yang amanah.”
hostgator coupon