menu horizontal

menu horizontal2

menu horizontal3

PERBANDINGAN PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD DENGAN PENGELUAR EMAS LAIN oleh gu emas

PERBANDINGAN PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD DENGAN PENGELUAR EMAS LAIN
oleh zaidi gu emas
Sekarang sudah banyak syarikat pelaburan emas di Malaysia yang lama atau pengeluar emas lain yang tumbuh setelah Public Gold melebarkan sayapnya hingga menubuhkan cawangan di kesemua negeri di Malaysia. Kita tidak patut tergesa-gesa dan terburu-buru untuk membeli emas syarikat pelaburan emas tertentu, di kedai emas atau di tempat-tempat lain. Bagi anda yang baru ingin melibatkan diri dengan pelaburan emas ,di sini saya kongsikan perbandingan antara emas keluaran Public Gold dan keluaran emas pihak lain. Buat keputusan dengan bijak, pilihan ditangan anda. Saya sedia membantu anda,di mana jua anda berada kerana kita semua adalah GU EMAS.
Kita mestilah menyemak dan menilai kelebihan sesuatu syarikat pelaburan tersebut dari beberapa faktor seperti :
1. Keteguhan dan kesahan syarikat pelaburan emas sama ada berdaftar atau tidak, anugerah yang telah diperolehi,cawangan yang ada,sistem yang digunakan dan sebagainya.
2. Spread harga emas. Harga emas yang murah tidak guna jika spreadnya tinggi, kerana apabila kita menjual emas ke syarikat pelaburan emas lain, harga emas itu akan dipotong hingga 20%-30% daripada harga semasa. Ini merupakan satu kerugian besar bagi pemegang emas. Jadi, tempat terbaik untuk menjual emas yang anda sudah miliki, ialah di tempat asal anda membelinya. Oleh itu, ianya amat penting, apabila anda membeli sesuatu produk emas itu, pastikan ia boleh dijual semula kepada pihak tersebut dengan harga belian yang tinggi (spread rendah), serta ketahui syarat-syarat jualan semulanya.
3. Kemudahan membeli dan menjual emas tersebut. Kita boleh memaksimunkan keuntungan apabila dapat membeli emas secara online 24 jam terutamanya masa puncak iaitu pukul 8 malam hingga 6 pagi kerana pada waktu ini harga emas menaik mendadak atau menurun merudum kerana pada masa ini berlaku urusniaga di Negara eropah. Syarikat pelaburan yang mempunyai cawangan atau dealer adalah lebih baik kerana mengurangkan kos pengangkutan mengambil emas tersebut.
4. Harga emas. Harga emas mengikut harga emas antarabangsa dan 24 jam adalah lebih baik dari harga statik dalam sehari atau seminggu. Apa gunanya harga emas murah tetapi statik ( tidak bergerak ),bilakah masanya kita nak menjual emas kita…tak kan beli emas sahaja tanpa menjualnya.
5. Pendapatan sampingan. Sesuatu pelaburan adalah untuk mendapat keuntungan. Syarikat pelaburan emas yang memberi komisen yang lebih banyak atau lebih baik harus dipilih untuk mendapat pendapatan sampingan disamping pelaburan emas yang kita lakukan.
6. Stok emas. Sesuatu syarikat pelaburan emas yang mempunyai kilangnya sendiri, akan sentiasa ada stok emas. Ini akan memaksimunkan keuntungan kita untuk membeli pada harga terendah dan system “ lock harga” 24 jam.
7. Jaminan beli balik emas. Ini adalah perkara yang mesti di ambil kira juga. Ada juga syarikat pelaburan emas yang tidak membeli balik / memotong harga apbila emasnya calar,bengkok atau dibuang sarungnya. Jadi macam mana kita nak buat gadai.
8. Ketulenan dan kebolehan mengadai emas. Pastikan emas yang kita beli dari syarikat emas tertentu tulen dan mempunyai sijil bersiri nombor dan boleh digadai.
Di bawah adalah perbandingan syarikat pelaburan emas Public Gold dan Syarikat pelaburan emas lain secara ringkas tentang rumusan yang telah saya perolehi terhadap kajian saya. Diharap kawan-kawan atau gu emas dapat menggunakannya sebagai panduan untuk menyertai pelaburan emas bersama GU EMAS.
Setelah anda melihat perbandingan ini, saya pasti anda akan memilih emas Public Gold sebagai aset penjana kekayaan anda. Marilah sertai gu emas. 
Mari menyimpan emas, Nilai Wang Kertas Semakin Menyusut, Nilai Emas semakin tinggi, Emas adalah kalis inflasi dan penyelamat bila berlaku inflasi. Jual beli emas mampu membuat keuntungan dalam jangka masa yang singkat. Mari bersama saya kita bina Empayar Emas PG. Saya akan kongsikan dengan anda cara memaksimumkan keuntungan dan bagaimana untuk memanipulasi peluang yang ada untuk menggandakan emas yang anda ada. Gu Emas sekadar berkongsi beberapa persoalan dari rakan-rakan yang sedang menyiasat syarikat manakah yang paling sesuai dan yang menguntungkan pelanggan. Jadi di harap maklumat/pandangan peribadi di atas diharap sedikit sebanyak membantu mereka yang tercari-cari halatuju di dalam Portfolio Pelaburan Emas. 

Maklumat lanjut / BELI EMAS / SYILING DINAR / jewellery / MENJADI DEALER PUBLIC GOLD hubungi / SMS :
019-9185593 / 012-9861593 ( Master Dealer mohd Zaidi PG001425 bachok, Kelantan )
 UNTUK MENJADI NEW DEALER PUBLIC GOLD
BELI EMAS RM20,000 KEATAS, BOLEH JADI DEALER
( Hubungi Zaidi untuk tolong beli ‘Lock Harga” pada harga murah dan borang new dealer ).
New Dealer dapat komisyen 1.0% hingga 2.0% dari belian emas, 0.5% dari jualan emas dan kelebihan lain (berniaga emas).
Pada borang new dealer tulis ; Nama Introducer MOHD ZAIDI BIN JUNUS , No Pendaftaran Introducer PG 001425. Hadiah saguhati akan diberi…
( SILA KLIK LINK DIBAWAH UNTUK DOWNLOAD FREE CARA ATAU KAEDAH MENJADI DEALER PUBLIC GOLD DAN BORANG NEW DEALER )


Keuntungan Menjadi Dealer Pelaburan Emas Public Gold : Untung Berniaga Emas, Untung Komisen Emas, Untung Kenaikan Emas, Untung Kecemasan, Untung Usia Emas...

“ Duit semakin rendah nilainya, mungkin menjadi tidak bernilai langsung seperti duit pisang Jepun atau duit Iraq, TETAPI EMAS semakin tinggi nilainya ”